طرز تهیه برنج آبکش و دمی

برنج ایرانی زبانزد خاص و عام جهان است و مرغوب بودن برنج، بسیار حائز اهمیت است. درست کردن برنج کته یا آبکش قلق خاص خودش را دارد.

برای تهیه برنج بهتر است آنرا با دقت پاک کنید و آن را درون ظرفی بگذارید و دو سه برابر حجم برنج آب قرار دهید. برنج را چندین بار بشویید و دقت کنید روش شستن برنج چنگ زدن نیست زیرا باعث خورد شدن برنج خواهد شد پس به آرامی برنج را در آب لمس کنید و با آرامش بشویید تا برنج ها شکسته نشوند.

روی برنج را مقداری آب ولرم ریخته بطوریکه تقریبا یک بند انگشت کمی بیشتر آب قرار بگیرد. به ازای هر کیلو گرم برنج کمی نمک بریزید تا نمک هنگام خیس خوردن دچار شکستگی نشود.

اگر برنج شما تازه بود کمتر به خیس خوردن احتیاج دارد و در غیر این صورت هنگام پخت له خواهد شد. هر چقدر برنج مونده و کهنه تر باشد پخت آن بهتر و زیبا تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو شیرازی

برنج ایرانی

کته ساده:

برنج را می توانید به دو روش بپزید کته و آبکش کردن. اصولا از برنج آبکش برای میهمانی ها استفاده می کنند زیرا بهتر قد می کشد و از نظر شکل زیباتر خواهد بود. اما می دانید با آبکش کردن تمام خواص برنج از دست خواهد رفت؟

پس بهتر است بیشتر از برنج کته استفاده کرد. برنج دارای ویتامین ب12 هست و برای سیستم ایمنی بدن بسیار لازم است و مصرف حداقل چهار بار برنج در هفته لازم است.

مواد لازم برای کته:
  • برنج ایرانی مرغوب: 5 پیمانه
  • روغن مایع یا کره: نصف پیمانه
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری
  • آب: به اندازه لازم 

طرز تهیه برنج کته:

برای درست کردن کته ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید و درون ظرف گودی بخیسانید. بعد از دو ساعت خیس خوردن ظرف مورد نظر پخت را انتخاب کنید و برنج را درون آن بریزید و آب اضافه کنید تا حدی که وقتی انگشتتان را روی برنج قرار می دهید دو بند انگشت شما را آب بگیرد. نمک و روغن را اضافه کنید و روی شعله حرارت بگذارید و حرارت گاز را کم کنید تا به آهستگی آب جذب برن شود و به آرامی بپزد. در صورتی که دوست داشته باشید کمی شیر یا یک قاشق ماست اضافه کنید تا از ته دیگ طلایی استفاده کنید. اضافه کردن ماست هم ته دیگ طلایی هم باعث سفیدی بیشتر برنج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرد آلو


بعد از جوشیدن برنج و بکار رفتن آب برنج را هم بزنید و به اصطلاح با کفگیر زیر و رو کنید و دم کنی را روی درب آن قرار دهید و اجازه دهید برنج نیم ساعتی دم بکشد. برنج آماده شده را درون دیس بریزید و در کنار خورشت مورد نظر میل کنید.

طرز تهیه برنج آبکش:

درون قابلمه ای آب بریزید و زیر شعله گاز را روشن کنید تا آب بجوش آید. زمانیکه آب جوش آمد مقداری نمک بریزید تا خوش نمک شود و برنجی را که از قبل چند ساعتی خیسانده بودید را درون آب جوش بریزید و بگذارید تا قد بکشد و با امتحان کردن دانه برنج زیر دندان خواهید فهمید که زمان کشیدن برنج است یا خیر و زمانی که برنج روی سطح آب قرار گرفت زمان آبکش کردن فرا رسیده و درون صافی ریخته کمی آب سرد هم روی برنج بریزید و به اصطلاح شوک به آن وارد کنید و بعد می توانید قابلمه ای را آماده و درون آن کمی روغن ریخته و برنج را توی قابلمه بریریزید البته کم کم تا به هم نچسبند و روی شعله قرار دهید و زمانیکه قابلمه بخار کرد آب و روغن بدهید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد و بعد از درست شدن داخل دیس بریزید و با زعفران تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیکن استراگانوف


نکته: اگر در آخر از کره آب شده روی برنج بریزید خوشمزه تر خواهد شد. بهتر می دانیسم از روغن مایع کمتر استفاده کنید زیرا تمام روغن مایع کف قابلمه خواهد رفت و جذب برنج نخواهد شد.  

Comments

Popular posts from this blog

طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و خوشمزه با دو روش مختلف

طرز تهیه انواع ژله خانگی محبوب و پرطرفدار

طرز تهیه سالاد نخود با سس مخصوص