طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کوفته قلقلی
کلم پلو یکی از غذا های خوشمزه و اصیل ایرانی می باشد. اصالت کلم پلو به شهر شیراز بر می گردد و به همین خاطر به کلم پلو شیرازی معروف است. سبزی های معطر موجود در این غذا باعث می شود که شما بعد از یک بار امتحان کردن کلم پلو طعم بی نظیر آنرا فراموش نکنید. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه کلم پلو اصیل شیرازی با گوشت قلقلی برای 4 نفر را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی:
.این مواد اولیه برای 4 نفر می باشد
- برنج 3 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- کلم برگ 350 گرم
- پیاز 1 عدد متوسط
- آرد نخودچی 2 قاشق غذا خوری
- سبزی های معطر (شوید , تره , ترخان و
ریحان) 150 گرم
- نمک , فلفل سیاه و زرد چوبه به میزان کافی
- آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
- روغن مایع به میزان کافی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی و مجلسی با کوفته قلقلی:
مرحله اول
برای درست کردن کوفته های قلقلی , ابتدا
ظرف مناسبی را انتخاب می کنیم. سپس یک عدد پیاز متوسط را پوست کنده و با رنده ریز , درون
ظرف رنده می کنیم. بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده می افزاییم.
مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه آرد نخودچی را به گوشت افزوده و همه ی مواد را به
خوبی ورز می دهیم تا یکدست و منسجم گردند. چون آرد نخودچی به گوشت اضافه می کنیم
نیازی نیست تا آب پیاز را بگیریم ولی اگر آرد نخودچی استفاده نمی کنید بهتر است تا
آب پیاز را بعد از رنده شدن بگیرید.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که از ماکارونی باید بدانیم!
مرحله دوم
بعد از آن که مواد گوشت را به خوبی ورز دادیم و چسبندگی
لازم را پیدا کرد , حال مقدار کمی از مخلوط را برداشته و به شکل گلوله های
کوچک (دایره ای شکل) گرد می کنیم. سپس درون ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و کوفته
قلقلی ها را درون روغن با حرارت ملایم سرخ می کنیم. گاهی ماهیتابه را تکان می دهیم
تا همه ی اطراف کوفته قلقلی ها سرخ شود. وقی کوفته قلقلی ها سرخ شدند آن ها را
کنار می گذاریم.
مرحله سوم
هنگام خرید کلم , کلم
هایی را انتخاب کنید که پوست نازک و براقی دارند. بعد از خرید کلم برگ آن ها را به
خوبی شسته و به صورت رشته های نازک خرد کنید. کلم های خرد شده را درون ماهیتابه
ریخته و نصف لیوان آب به آن ها اضافه کنید تا بپزند سپس هنگامی که آب کلم ها تمام
شد و نرم شدتد مقداری آبلیمو به همراه مقداری زرد چوبه را به کلم ها اضافه کنید و
تفت دهید.
مرحله چهارم
سبزی های معطر را پاک کرده و می شوییم. توجه کنید که میزان
ترخان نسبت به بقیه سبزی ها کمتر باشد زیاد بودن آن باعث تلخ شدن کلم پلو می شود.
و بهتر است از ریحان بنفش استفاده نمایید زیرا عطر بی نظیری را به کلم پلو می دهد.
هم چنین شما می توانید از سبزی خشک نیز استفاده کنید. بعد از آنکه سبزی ها را خرد
کردیم آن ها را به مایه کلم می افزاییم و تفت می دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله بهتر است برنج را از قبل به مدت 2 الی 3 ساعت
در آب و نمک خیس کنیم. سپس درون قابلمه ای آب ریخته و به آن مقداری نمک و روغن
اضافه می کنیم. برنج ها را شسته و وقتی آب به جوش آمد درون قابلمه می ریزیم. برنج
نباید زیاد نرم شود باید کمی خشک برش دارید و سپس آن را آبکش نمایید و بر روی برنج
آب سرد بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرزتهیه چیکن استراگانوف
مرحله ششم
کف قابلمه ای مقداری روغن بریزید و تهدیگ دلخواهتان (نان
لواش , سیب زمینی یا برگ کلم) را کف قابلمه بگذارید سپس مقداری
برنج و مایه کلم را درون قابلمه ریخته و مخلوط می کنیم و گوشت
قلقلی ها را بر روی مخلوط می ریزیم این کار را تا تمام شدن مواد ادامه می دهیم.
سپس دور تا دور قابلمه حدود 1 پیمانه آب می ریزیم و کلم پلو را به مدت 30 الی 45
دقیقه دم می گذاریم. زمانی که کلم پلو دم کشید آن را درون ظرفی می کشیم و با برنج
زعفرانی و گوشت قلقلی تزئین می کنیم.
Comments
Post a Comment