طرز تهیه 8 مدل غذا با گوشت چرخ کرده
نکات مهم در خصوص گوشت چرخ کرده
·
گوشت چرخ کرده باید بدون استخوان، پوست و غضروف باشد.
·
گوشت را با مقداری چربی باید چرخ کنید.
·
اگر گوشت را برای کباب، کوفته و شامی می خواهید استفاده کنید، باید دوبار چرخ
کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
·
گوشتی که برای خورشت ها، ماکارونی و لازانیا استفاده می کنید را یکبار چرخ
کنید.
·
اگر از گوشت مرغ استفاده می کنید، بعد از چرخ کردن، آن را با مقداری کره مخلوط
کنید.
·
سینه مرغ را می توانید به صورت خام یا پخته چرخ کنید.
·
برای چرخ کردن سینه مرغ، ابتدا باید پوست آن را جدا کنید.
·
اگر از سینه ی مرغ نپخته استفاده می کنید، ممکن است بعد از چرخ کمی لیز شود.
برای جلوگیری از این مورد، آن را با مقداری آب زعفران و کره بپزید و سپس چرخ کنید
·
برای از بین بردن بوی مرغ، یک پیاز یا سیر را به همراه آن چرخ کنید
·
گوشت ماهی را نیز می توانید بعد از پختن و در آوردن تیغ آن، چرخ کنید.
·
گوشت ماهی شیر یا اوزن برون راحت تر چرخ می شود.
·
گوشت ماهی چرخ کرده را می توانید در دلمه، پلو و تعدادی از سالادها و کوکوها
استفاده کنید.
·
می توانید مقداری سیر سرخ شده یا کوبیده را به گوشت ماهی چرخ کرده اضافه کنید.
1- خوراک گوشت:
مواد لازم:
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 200 گرم گردو چرخ کرده درشت
- 2 عدد پیاز متوسط سرخ کرده
- 2 عدد سیب زمینی خلال و سرخ کرده
- 1 عدد فلفل سبز نگینی
- یک حبه سیر سرخ شده
- نصف لیوان آب
- روغن، نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
در یک قابلمه مقداری آب بریزید و سپس گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و ادویه را بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم تا گوشت بپزد. بعد از پخته شدن، آن را داخل یک ظرف مناسب بریزید و پیاز و سیر سرخ شده را اضافه کنید و هم بزنید. گردو، فلفل سبز خرد شده و سیب زمینی سرخ شده را نیز اضافه کنید. با گوجه، خیار شور و سس به همراه نان می توانید میل کنید.
بیشتر بخوانید: فلسفه نذری دادن در محرم
2- گوشت چرخ کرده با کدو خورشتی:
مواد لازم:
- 250 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 عدد کدو خورشتی متوسط
- 2 عدد پیاز سرخ شده
- 50 گرم کره
- نصف استکان زعفران آب گرفته
- یک پیمانه آب
- ماست، سیر، نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
گوشت را به همراه پیاز سرخ کرده و
مقداری نمک، زردچوبه و کره روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی بپزد. کدوها را پوست
بکنید و نگینی خرد کنید و به سایر مواد اضافه کنید. کمی که سرخ شد، زعفران و آب را
اضافه کنید. چند بار هم بزنید و آب آن گرفته شود. در یک دیس مناسب، حلقه های گوجه،
ورقه های کدو و جعفری بریزید و مواد را وسط آن ها قرار بدهید. این خوراک را با
ماست، سیر و نان میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کوکو
3- ماکارونی با گوشت چرخ کرده مرغ:
مواد لازم:
- یک عدد سینه مرغ
- نصف بسته ماکارونی
- 2 عدد پیاز سرخ شده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 3 عدد سیب زمینی حلقه شده
- یک پیمانه کنسرو نخود سبز
- آبلیمو، نمک و ادویه به مقدار لازم
پوست سینه مرغ را بعد از شستن
بکنید و استخوان های آن را جدا کنید. در یک قابلمه، مقداری آب و روغن بریزید و
گوشت چرخ کرده مرغ را داخل این قابلمه بریزید و چندبار هم بزنید. بعد از سرخ شدن،
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. ماکارونی را بعد از پختن و صاف کردن،
کنار بگذارید. کف یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم و حلقه
های سیب زمینی را کف آن بچینید. یک لایه ماکارونی و یک لایه مواد به همراه نخود
فرنگی بریزید و به همین شکل ادامه دهید. سپس اجازه دهید ماکارونی دم بکشد.
4- کوکوی مرغ چرخکرده:
مواد لازم:
- یک سینه بزرگ گوشت مرغ چرخ کرده
- یک عدد پیاز متوسط
- 4 تا 5 عدد تخم مرغ
- روغن، زعفران، نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
پوست و استخوان مرغ را جدا کنید و
سپس گوشت را چرخ کنید. در یک قابلمه، این گوشت را به همراه زعفران آب گرفته، نمک و
زردچوبه بگذارید تا بپزد و آب آن جذب خودش شود. در یک کاسه، تخم مرغ ها را بشکنید
و زردچوبه و ادویه را با گوشت پخته شده مخلوط کنید. در یک تابه، مقداری روغن
بریزید و بعد از داغ شدن، این مواد را داخل آن به شکل کوکو سرخ کنید. توجه کنید که
حرارت کم باشد تا کوکو نسوزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع پنکیک
5- کتلت مرغ:
مواد لازم:
- یک عدد سینه مرغ متوسط پخته شده
- 2 عدد تخم مرغ
- 5 عدد سیب زمینی متوسط
- روغن، نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
بعد از پخته شدن مرغ، استخوان های
آن را جدا کنید. سپس آن را به همراه سیب زمینی پخته شده چرخ کنید. به تخم مرغ نمک،
زردچوبه و ادویه بزنید و آن را مخلوط کنید. در یک تابه، روغن ریخته و بعد از داغ
شدن، گلوله هایی به شکل بیضی از مواد درست کنید و در تابه سرخ کنید. در صورت سفت
بودن مواد، می توانید یک تا دو عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.
6- خوراک کدو و بادمجان با مرغ:
مواد لازم:
- 2 پیمانه مرغ پخته و چرخ کرده
- 6 عدد بادمجان متوسط
- 3 عدد گوجه فرنگی متوسط
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 6 عدد کدو متوسط
- نصف پیمانه پیاز سرخ کرده
- روغن و آبلیمو به میزان لازم
بادمجان و کدو را پوست بگیرید و
کمی سرخ کنید. در یک قابلمه این مواد را با مقداری آب بگذارید تا پخته شود. مرغ
چرخ کرده، پیاز سرخ شده و رب گوجه فرنگی را با یک پیمانه آب بگذارید بپزد. کدو و
بادمجان را کف یک پیرکس بچینید و سپس روی آن مواد مرغ و روی آن گوجه فرنگی بریزید.
نمک، زردچوبه، ادویه و مقداری آب به آن اضافه کنید و در فر بگذارید تا کمی جا
بیفتد. در انتها، آن را با نان و سبزی میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی
7- خوراک مرغ و تخم مرغ:
مواد لازم:
- 2 پیمانه مرغ چرخ کرده
- 4 عدد تخم مرغ
- 4 عدد بامجان حلقه ای
- نصف پیمانه پیاز سرخ کرده
- روغن، نمک و زردچوبه به میزان لازم
بادمجان را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای خرد کنید. آن را روی حرارت ملایم سرخ کنید. کف یک قابلمه روغن بریزید و روی آن بادمجان ها را بچینید. مرغ پخته و چرخ کرده را با پیاز سرخ کرده، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و روی بادمجان ها بریزید. روی آن یک لایه بادمجان بگذارید و سپس مواد مرغ را دوباره روی آن بریزید. در انتها، روی تمام مواد تخم مرغ ها را بشکنید. سپس ظرف را داخل فر قرار بدهید تا مواد پخته شوند.
بیشتر بخوانید: لیست انواع غذا برای ناهار
8- پلو مرغ و ذرت:
مواد لازم:
- 3 پیمانه برنج صاف شده
- 2 پیمانه ذرت پخته شده
- نصف پیمانه پیاز سرخ کرده
- 2 عدد سینه مرغ پخته شده
- یک عدد فلفل دلمه بزرگ خرد شده
- نصف استکان زعفران آبگرفته
فلفل دلمه ای را ریز خرد کنید و
تخمه های آن را بیرون بیاورید و با ذرت پخته شده، پیاز سرخ شده و مرغ چرخ کرده
مخلوط کنید. کف قابلمه مقداری روغن به همراه زعفران آبگرفته و نمک بریزید و بعد از
گرم شدن، ورقه های نازک سیب زمینی را بچینید و روی آن یک لایه برنج بریزید. مواد
تهیه شده را لا به لای برنج بریزید و بگذارید دم بکشد.
Comments
Post a Comment