هر آنچه که درباره ماکارونی باید بدانیم!
ماکارونی ازغذاهای خوشمزه وپرطرفداردرسرتاسردنیاست.زادگاه آن کشورایتالیاست اما برخی این حرف را تکذیب می کنند ومعتقدند که ماکارونی اولین بارتوسط چینی ها تولید وایتالیایی ها باعث معرفی شدن آن به سرتاسردنیا شده اند.
ماکارونی به دلیل دارابودن ارزش غذایی بالا
درپایه ی هرم انرژس قرارمی گیرد.منشا اصلی این غذا کربوهیدرات است.
امروزه ماکارونی ازآرد سمولینا که ازگندم دوروم
حاصل شده به دست می آید.گندم دوروم نسبت به گندم های دیگردارای پروتئین بیشتر،برخی
املاح وویتامین ها وهمچنین آنتی اکسیدان ضد سرطانی است.ماکارونی برای وعده ی شام
وناهاروحتی دروعده ی صبحانه برای کودکان به دلیل دارا بودن پروتئین یک گزینه ی
سالم ومناسب است.
اگرشما هم ازطرفداران ماکارونی هستید برای آگاهی
یافتن بیشتردرباره ی آن تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
ماکارونی غنی ازنشاسته:
با مصرف ماکارونی غنی ازنشاسته می توان تا حدودی
باعث تامین انرژی مورد نیازبدن شد.نشاسته نوعی کربوهیدرات پیچیده است که با مصرف
آن مانع ازافزایش ناگهانی قند خون خواهید شد.
ماکارونی سبوس دار:
برای افزایش دریافت املاح معدنی،ویتامین وقیبربه
بدن می توان ازماکارونی های سبوس داراستفاده کرد.با مصرف ماکارونی های سبوس دارمی
توان ازیبوست،چربی خون،دیابت وحتی چاقی جلوگیری کرد چرا که هضم ماکارونی های سبوس
دارراحت تراست.
ماکارونی های غنی شده:
ماکارونی هایی که با
آهن،روی،کلسیم،اسیدفولیک،ویتامینA،BوD،امگا3غنی سازی شده اند به دلیل دارا بودن این ریزمغذی
ها درخود ازارزش تغذیه ی بالایی برای سلامتی برخوردارهستند.
ماکارونی به دوصورت خشک وتازه مورداستفاده
قرارمی گیرد:
نوع خشک که شامل پاستا،اسپاگتی،لازانیا،ماکارونی
های رنگی با شکل وطعم های مختلف،نودل،فتوچینی و...است که می توان آن ها را
حدود20تا24ماه درجای خشک وخنک نگهداری کرد.
ماکارونی های تازه می توان به راویولی،تورتلیتی،کانلونی
اشاره کرد که به صورت خمیرهای دولایه ای تولید شده ومحتوای آن را با گوشت وسبزیجات
پرکرده اند.شرایط نگهداری ازآن ها2تا4ماه درفریزراست.
ارزش غذایی وتغذیه ای ماکارونی
درهر100گرم:پروتئین13گرم،چربی5/1گرم،کربوهیدرات75گرم،371کالری
نکات مهمی که برای تهیه ی یک ماکارونی سالم
وخوشمزه لازم است رعایت شود:
بهترین ومناسب ترین گزینه برای انتخاب ماکارونی
استفاده ازماکارونی های غنی شده با انواع ویتامین ها واملاح ویا ماکارونی هی سبوس
دارقهوه ای است.
استفاده ازماکارونی های غنی شده با ویتامینBباعث افزایش تبدیل
کربوهیدرات به انرژی خواهد شد.
بعد ازپختن وآب کشی کردن ماکارونی چیزی که باعث
مزه دارکردن وتعادل بخشیدن به میزان دریلفت ویتامین واملاح موجود درماکارونی خواهد
شد نوع مواد وسبزیجاتی است که به منظوردرست کردن سس آن مورد استفاده قرارمی گیرد.
با اضافه کردن گوجه فرنگی ویا رب آن که دارای
ویتامینCوبتاکاروتن است به سس ماکارونی می توان کربوهیدرات ومواد نشاسته ای آن را راحت
ترهضم کرد.
استفاده ازسبزیجاتی مثل جعفری،نعناع،هویج،فلفل
دلمه ای،قارچ،سیب زمینی وچند حبه سیردرسس ماکارونی می توانید مزه ی فوق العاده ای
به سس ماکارونی خود دهید.همچنین سبزیجات ذکرشده انواع ویتامین ها ومواد معدنی که
برای سلامتی لازم است را دارا می باشند.
ازآنجایی که قارچ دیرهضم است افرادی که معده ی
حساس وسابقه ی یبوست دارند استفاده ازآن درسس ماکارونی به این افراد پیشنهاد نمی
شود.
ادویه هایی مثل زردچوبه،فلفل سیاه،دارچین را به
سس ماکارونی اضافه کنید.
هنگام پختن رشته های ماکارونی سعی کنید
ازمقدارکمی روغن ونمک استفاده کنید تا میزان کالری آن کنترل شود.
برای تامین پروتئین ماکارونی ازفیله ی مرغ،گوشت
کم چرب مثل ماهی ویا تن ماهی استفاده کنید.
برای دریافت آهن بیشتردرماکارونی ازگوشت قرمزچرخ
کرده استفاده کنید.
استفاده ازسویا درماکارونی باعث دریافت پروتئین
بیشتری خواهد شد.
شما می توانید هم ازسویا وهم ازگوشت چرخ کرده به
این صورت که مقدارمشخصی سویا وگوشت چرخ کرده را با هم مخلوط کرده برای خوشمزه
ترشدن ماکارونی خود به سس ماکارونی اضافه کنید.
قبل ازخوردن ماکارونی یک بشقاب سالاد کاهو،کلم
بروکلی یک پیشنهاد فوق العاده است.
ازاستفاده کردن کرم های پرچرب،خامه،انواع
پنیرهای پیتزا برای مزه دارکردن ماکارونی خودداری کنید.
ماکارونی غنی شده با آهن برای خانم ها ونوجوانان
که درسن رشد هستند یک گزینه ی مناسب است.
برای جذب آهن بیشترمی توانید به سس ماکارونی آب
لیموی تازه اضافه کنید.
ازدم کردن ماکارونی به همراه مواد سس که به آن
اضافه کرده اید خودداری کنید.
بعد ازپختن وآب کشی کردن ماکارونی سسی را که با
مواد دلخواه درست کرده اید به ماکارونی اضافه کنید ومیل نمایید.ازدم کردن ماکارونی
با مواد امتناع کنید ازآنجایی که ماکارونی دارای کربوهیدرات است با حرارت دادن
بیشترآن باعث افزایش نمایه گلاسیمی(قند)وبه استقبال هزاران بیماری خواهید رفت.
با حرارت دادن ماکارونی وافزایش نمایه گلاسیمی
قند خون دوبرابرخواهد شد واین موضوع احتمال مبتلا شدن به بیماری هایی مانند
فشارخون،بیماری های قلبی،دیابت،چاقی افزایش پیدا خواهد کرد.
اگرکودکان شما مبتلا به چاقی واضافه وزن هستند
ازدادن ماکارونی های دم کرده درمقدارزیاد به آن ها خودداری کنید.
تاثیرمثبت مصرف ماکارونی با نمایه
گلاسیمی(قند)پایین:
مصرف ماکارونی با نمایه گلاسیمی پایین باعث
افزایش هورمون سروتونین که یک هورمون آرامش بخش است خواهد شد.احساس آرامش را درانسان
بیشترمی کند.
ماکارونی به دلیل دارا بودن الیاف بالا مانع
ازاشتهای کاذب خواهد شد.بنابراین استفاده ازماکارونی درمقدارکم دررژیم های لاغری
به کاهش وزن کمک می کند.
Comments
Post a Comment