طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و خوشمزه با دو روش مختلف

پخت قورمه سبزی (روش اول):

خورشت قورمه سبزی از محبوبترین خورشتهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. جالب است بدانید که این خورشت ایرانی و اصیل در هر شهر با مواد اولیه مخصوص همان شهر آماده می شود. این خورشت محبوب طرز تهیه آن به قدری مهم است که اگر هر خانمی بتواند آن را آماده کند، یک کدبانوی تمام عیار حساب می شود. از  مهمترین مواد اصلی این خورشت می توان به سبزی، لوبیا و گوشت اشاره کرد.

اغلب افراد برای تهیه قورمه سبزی از گوشت گوسفندی استفاده می کنند اما باید بگوییم این خورشت محبوب را می توان با گوشت مرغ نیز درست کرد. اگر می خواهید این خورشت را با مرغ آماده کنید می توانید به مقاله تهیه قرمه سبزی با مرغ مراجعه کنید و با ترفندها و فوت و فن های پخت آن آشنا شوید پس در ادامه با ما همراه باشید.

قورمه سبزی خوشمزه

 

مواد لازم برای قورمه سبزی با گوشت:

  • سبزی قورمه سبزی ( اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری ): 500 گرم
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • لوبیا قرمز: 200 گرم
  • گوشت خورشتی: 400 گرم
  • لیمو عمانی: 3 عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده

مراحل پخت خورشت قورمه سبزی:

  • مرحله اول: لوبیا قرمز قورمه سبزی را خیس می‌کنیم.
    برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان 2 الی 3 بار، آب آن را عوض کنید. 
  • مرحله دوم: تفت دادن سبزی‌های قورمه
    ابتدا سبزی‌های خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز و جعفری را به خوبی می‌شوییم و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد می‌کنیم. بعد از خرد شدن سبزی‌ها، درون ماهیتابه‌ای مقداری روغن ریخته و سبزی‌های خرد شده را به ماهیتابه می‌افزاییم و تفت می‌دهیم. هر چه بیشتر سبزی‌ها را تفت دهیم تا تیره‌تر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی ما جا افتاده‌تر شده و روغن می‌اندازد. اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد زیرا باعث می‌شود تمام ویتامین‌های سبزی از بین برود. بعد از تفت‌دادن سبزی‌ها آن را از روی شعله برداشته و کنار می‌گذاریم.
  • مرحله سوم: پیاز و گوشت قورمه سبزی را اضافه می‌کنیم

پیازها را پوست کنده و می‌شوییم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن می‌ریزیم و بر روی شعله قرار می‌دهیم. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت می‌دهیم. اجازه می‌دهیم تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم شوند سپس زردچوبه به میزان لازم را به آن اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم. گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم می‌کنیم و آن را می‌شوییم و به پیازها اضافه می‌کنیم و آن ها را تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت اندکی تیره شود. در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنیم چون باعث دیرپز شدن آن می‌شود.

  • مرحله چهارم: جا افتادن قورمه سبزی

در این مرحله لوبیاهای قرمز را به گوشت اضافه کرده و تفت می‌دهیم سپس چند لیوان آب جوش را به قابلمه افزوده و اجازه می‌دهیم تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد. بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختند حال سبزی‌های سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه می‌کنیم. در آخر لیمو عمانی‌ها را شسته و با چنگال آن‌ها را سوراخ کرده و از قبل در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس داخل خورشت می‌اندازیم. زیر خورشت را کم کرده و اجازه می‌دهیم تا به آرامی جا بیفتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا می‌افتد.

  • مرحله پنجم: پخت پلو

برای درست‌کردن برنج ابتدا قبل از پخت برنج، بهتر است به مدت 2 الی 3 ساعت آن را در آب و اندکی نمک خیس کنیم سپس قابلمه‌ای را پر از آب کرده و روی شعله می‌گذاریم تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه می‌کنیم. برنج خیس خورده را در آن می‌ریزیم و زمانی که برنج قد کشید و مغز پخت شد، آن را آبکشی می‌کنیم. بعد از آبکشی، برنج را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم می‌گذاریم. بعد از دم کشیدن برنج بر روی آن روغن داغ می‌ریزیم تا برنج خشک نباشد و بعد از 15 دقیقه برنج را از روی شعله بر می‌داریم.

پخت قورمه سبزی خوشمزه

مقادیر بالا جهت تهیه وعده غذایی مناسب برای یک خانواده 4 الی 5 نفره است. در صورتی که قصد دارید این غذا را به عنوان نذری و یا برای تعداد بالا انتخاب کنید، لازم است اطلاعات کافی از مقادیر مواد اولیه و توصیه‌های لازم جهت پخت قورمه سبزی نذری را در نظر بگیرید.

نکات طلایی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی:

  • راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی در جا افتادن آن است، که حداقل ۵ ساعت برای پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله دارید بهتر است غذای دیگری را انتخاب کنید. بهترین حالت پختن قورمه سبزی برای ناهار این است که از شب قبل در آرام پز بگذارید بپزد.
  • برای پخت قورمه سبزی هرگز از زود‌پز استفاده نکنید. اجازه دهید تا خورشت درون قابلمه‌ای معمولی و با حرارت ملایم یواش یواش جا بیفتد.
  • آبی که به خورشت اضافه می‌کنید باید حتما آب‌جوش باشد و آب سرد نباشد برای خوشمزه شدن بیشتر خورشت می‌توانید از آب قلم یا آب گوشت نیز استفاده کنید.
  • علت تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می تواند به دلیل زیاد بودن شنبلیله یا به دلیل لیمو عمانی‌ها باشد که بهتر است لیمو عمانی‌ها را از قبل در آب بخیسانید.
  • در آخر پخت خورشت، دو تکه یخ را درون آن بیندازید. این کار به سبزی‌ها شک وارد می‌کند و باعث خوش‌رنگ شدن بیشتر خورشت می‌شود.
  • تازه بودن سبزی‌ها یکی دیگر از عوامل مهم در خوشمزگی این غذاست. البته گاهی به دلایل مختلف، سبزی‌های تازه در دسترس نیستند و به ناچار مجبوریم از سبزی‌های خشک استفاده کنیم. در این حالت با رعایت نکات پخت قورمه سبزی با سبزی خشک نیز می‌توان طعم لذیذی را از این غذا انتظار داشت.
پخت قورمه سبزی (روش دوم):

قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی  و بسیار پر طرفدار است. کمتر کسی هست در ایران از این خورشت استفاده نکرده باشد. این نوع خورشت بسیار دقت و تبحر در پخت آن لازم است. یکسری نکات ریزی در پخت آن است که باید مورد توجه قرار گیرد. سرخ کردن سبزی و نوع پخت آن و نکات قابل توجه در خوشمزگی آن دخیل است.

در نقاط مختلف کشورمان به شکل های متفاوت پخت میشود. این خورشت را با انواع سبزی ها و حبوباتها پخت می کنند ولی رایج ترین آن بکار بردن لوبیا قرمز و همین دستوری ست که در اینجا به آن می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی:

  • سبزی خورشتی: نیم کیلو ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله)
  • گوشت گوسفندی: 250 گرم
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • لوبیا چیتی یا قرمز: 1 فنجان
  • لیمو عمانی: 3 الی 4 عدد
  • گرد لیمو عمانی: در صورت دلخواه
  • نمک، زردچوبه، فلفل: به اندازه لازم

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و خانگی:

  • ابتدا لوبیا را چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. بهتر است از شب قبل بخیساند تا در زمان پخت زودتر پخته شود. پیاز را پوست بگیرید و نگینی کنید و در قابلمه ای که از قبل آماده کرده بودید بریزید و مقداری روغن در پیاز اضافه کنید و آن را خوب تفت دهید و گوشت را ریز ریز کنید به اندازه ای که در خورشت می ریزید و به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت آب بیاندازد و رنگ آن تغییر کند. زردچوبه و نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب تفت دهید. حبوبات را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید و روی خورشت را مقداری آب بریزید. حدودا سه پیمانه آب نیاز هست.
  • سبزی را جدا پاک کنید بشویید و بعد از اینکه آب سبزی گرفته شد آن را با دست با کمک یک چاقو خورد کنید یا بوسیله سبزی خرد کن انجام دهید. بعد سبزی های خورد شده را داخل تابه قرار دهید و زیر گاز را روشن کنید و با شعله کم سبزی ها آب خواهند انداخت. سبز ها را هم بزنید تا حدی که آب آنها خشک شود بعد می توانید روغن را اضافه کنید و با دقت سبزی ها را تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. البته این موضوع سلیقه ای هست .
  • هر چه سبزی کمتر تفت بخورد خاصیت آن بیشتر حفظ خواهد شد. بعد از سرخ شدن سبزی ها آن را به خورشت اضافه کنید و سه عدد لیمو عمانی را با کمک یک چنگال سوراخ کنید و داخل قابلمه بیاندازید. لیمو عمانی طعم ترشی خوبی به خورش خواهد داد.

قورمه سبزی خانگی

نکته: برای اینکه خورش طعم بهتری بگیرد بهتر است لیمو عمانی را نصف کنید و هسته های آن را جدا کنید تا رگه تلخی آن گرفته شود یا از پودر لیمو عمانی برای ترشی بهتر استفاده کنید.

  • بعد از مخلوط کردن سبزی و لیمو عمانی یک الی دو لیوان دیگر آب ولرم اضافه کنید. و زیر شعله گاز را بیشتر کنید تا آب بجوش آید. بعد از اینکه آب بجوش آمد حرارت گاز را کم کنید و حدود 2 الی 3 ساعت اجاه دهید تا خورشت جا بیوفتد. یا به اصطلاح به روغن بیفتد.
  • در این مدت قابلمه را چک کنید تا آب قابلمه کم نشود. بهتر است از همان اول کار قابلمه را پر از آب کنید تا دیگر نیازی به اضافه کردن آب نباشد و طعم خوب خود را در آب اولیه حفظ کند.
  • در آخر نمک و فلفل را چک کنید و در صورت کم نمک بودن به آن اضافه شود. خوش نمکی و تندی مناسب یکی از خوشمزگی های غذاست.
نکته: برای خوشمزگی خورش قورمه سبزی بهتر است به سبزی سرخ شده تان کمی شنبلیله خشک و نعنا خشک اضافه کنید. البته سبزی خشک با گوشت و ادویه حسابی تفت داده شود. تا بوی مطبوعی به مشام آید.

  • راز خوشمزگی یه قورمه سبزی در خورد کردن و ریز بودن سبزی قورمه است. هر چه سبزی شما خورد و ریزتر باشد جا افتادگی و خوشمزگی آن بهتر خواهد شد. سعی کنید شنبلیله را زیادی به خورش نیفزایید چون باعث تلخی خورش خواهد شد. قورمه سبزی چرب خوشمزتر و لذیذ تر خواهد بود.

Comments

Popular posts from this blog

طرز تهیه انواع ژله خانگی محبوب و پرطرفدار

طرز تهیه سالاد نخود با سس مخصوص