طرز تهیه پنکیک و ترفندها و نکاتی که در تهیه این کیک باید بدانیم
پنکیک یا کیک تابه ای نوعی کیک نازک و گرد است که در وعده های غذایی از جمله صبحانه و حتی میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که به سادگی می توان این کیک را در ماهیتابه آماده کرد بنابراین برای تهیه آن نیاز به مهارت خاصی نیست. با توجه به اینکه پنکیک در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، نوع پخت آن نیز متفاوت می باشد. از مربا، شکلات، شیره انگور و حتی گوشت می توان در پنکیک استفاده می کنند. پنکیک پفکی از پرطرفدارترین نوع پنکیک هاست. در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه انواع پنکیک با ساده ترین روش ها به همراه نکات و ترفندهایی که در خوش طعم شدن این کیک موثر است بپردازیم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پنکیک:
( این مواد برای تهیه 4 الی 5 پنکیک کافی است.)
آرد | 1.5 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
شیر | 1.5 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل ( اختیاری) | 1.4 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه پنکیک:
1- شکر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید.
2- تخممرغ، روغن، شیر و وانیل را با هم مخلوط کنید.
4- در یک تابه نچسب، کمی کف تابه را با کره چرب کنید. با استفاده از ملاقه کوچک، مخلوط را درون تابه ریخته و روی حرارت متوسط، به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که رویه آن پف کرده و حباب ایجادشود آن را حرارت دهید.
6- پیش از آنکه پنکیکها را سر میز غذا ببرید، میتوانید مقداری پودرقند روی آنها بپاشید یا با عسل یا شیره سرو بکنید.
این نکات را رعایت کنید تا پنکیک خوب از آب دربیاید!
هم زدن پنکیک:
استراحت دادن مایه پنکیک:
دمای مناسب تابه قبل از پخت پنکیک:
روبرو شدن با پنکیکهایی چرب و روغنی، نتیجه رعایت نکردن این مرحله است. چند دقیقه قبل از شروع به پختن پنکیکها، زیر ماهیتابه را روشن کنید تا به دمای لازم برسد و کاملاً داغ شود. اگر از روغن یا کره استفاده میکنید، باید کاملاً داغ شود ولی اگر با بوی بد و دود کردن آن مواجه شوید، نشانهای است برای حرارت زیاد که باعث سوختن پنکیکها میشود. به تجربه درخواهید یافت که دمای مناسب برای ماهیتابهای که استفاده میکنید چقدر است.
دمای حین پخت:
برگرداندن پنکیک:
ایدههای تزیین پنکیک برای بچهها:
پنکیک یک گزینه مناسب برای صبحانه بچههاست؛ مخصوصا چون افراد توی سن پایین علاقه ای به خوردن صبحانه از خودشون نشون نمیدن، میتونین با جذاب کردن تزئینات پنکیک، به خوردن صبحانه تشویقشون کنید. در ادامه عکس چند مدل ایده تزیین پنکیک رو ببینید!
طرز تهیه پنکیک با موز و نوتلا:
امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید؛ همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، یکی از پرطرفدارترین انواع پنکیک، میل کردن آن همراه با موز و نوتلا است! در ادامه روش آماده کردن پنکیک همراه با موز مزه دار شده و نوتلا را به شما عزیزان آموزش میدیم.
مواد لازم برای تهیه پنکیک موز با نوتلا برای 4 نفر:
- شیر: یک پیمانه
- تخم مرغ : دو عدد
- موز : چهار عدد
- وانیل : به اندازه سر چاقو
- بیکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری
- کره : صد گرم
- روغن سرخ کردنی : به مقدار لازم
- نمک : یک سر قاشق
- شکر : دو قاشق غذا خوری
طرز تهیه پنکیک موز با نوتلا:
- موزهامون رو به شکل دلخواه برش میزنیم. دقت کنید اندازه استانداردی برای همه موزها تعریف کنید. ضمن اینکه مواظب باشید زیاد نازک نباشه که بشکنه و همچنین زیاد ضخیم هم نباشه چون موقع سرخ شدن شکل مناسبی به خودش نمیگیره (در بسیاری از دستور پختها میگن موز رو له کنید اما اگر زیبایی و تزئین غذا براتون مهمه توی برش زدن موزها دقت کنین).
- برای اولین مرحله همه مواد خشکمون رو توی ظرفی با هم مخلوط میکنیم و بعد از ترکیبشون تخم مرغها، شیر و کره رو اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم تا مواد کاملا یک دست و مخلوط شوند.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کوکو خانگی
- برای این مرحله از یک ملاقه استفاده کنید. بعد از گرم شدن روغن درون تابه، مرکز تابه را هدف قرار داده و به آرامی مواد را درون تایه میریزیم (اگر سرعت ریختن مواد یکسان باشد مواد به آرامی و با شکل یکسان پهن میشوند).
- وقتی یک طرف مواد به اندازه مطلوب پخته شد روی پنکیک حبابهای کوچکی پدیدار میشود که نشانهایی از پخت خوب کیک تابهای ماست. به آرامی لبه پنکیک را از تابه جدا کنید؛ اگر مواد بهراحتی از سطح تابه جدا شد وقت برگردوندن پنکیک هست تا طرف دیگشون هم طلایی بشه و شکل خامی خودش رو از دست بده.
- برای سالم بودن صبحانه امروزمون پیشنهاد میکنیم کیکها رو روی دستمال روغن گیر (از دستمال کاغذی عادی هم میشه استفاده کرد) قرار بدید تا روغن اضافشون رو بگیره.
- این پروسه را تا آخر موادمون ادامه میدیم تا بتونیم کیک چند طبقه و شیکی رو داشته باشیم.
- این مرحله خوشمزهترین مرحله و مهمترین مرحله برای طعم دادن پنکیک هست، چیزی که پایه استفاده میشه توی پنکیکهای ساده، موز و شکلات نوتلا هست.
- پنکیکها رو یکییکی توی ظرف مورد نظر میچینیم و روی سطحشون لایه نازکی از شکلات نوتلا میکشیم (میشه بسته به سلیقتون توی این مرحله از مربا یا هر نوع شکلات مایع دیگه ای هم استفاده کرد) بعد از این مرحله میوههای برشزده یا از انواع مغزهای دلخواه روی سطح شکلات کاور شدمون میچینیم.
- بیشتر بخوانید: برای ناهار چی بپزم
- لایه به لایه تا انتها این کار رو ادامه میدیم و بعد هم برای شیکون پیکون کردن بیشتر این کیک شگفت انگیز، از هر نوع مواد تزیینی خوراکی که برای تزیین شیرینی استفاده میشه، میتونید کمک بگیرید تا شکل کیک هم همانند طعمش بینظیر بشه.
- این پنکیکهای مغزدار نحوه پخت منحصر به فرد خودش رو داره. ما امروز با کمک یک انبر موزهامون رو توی مواد مایع کیک میغلتونیم تا کاملا سطح موزها کاور بشن و چیزی دیگهای از موز مشخص نباشه و بعد اونها رو دونهدونه توی روغن سرخ میکنیم.
- اگر زیاد وقت ندارید میتونید از تابه بزرگتری استفاده کنید تا مواد سریعتر تموم شن و بالطبع پنکیک بزرگتری رو میتونید داشته باشید.
این پنکیک بهتره که تازه سرو بشه،گاها با گذشت حتی یک روز هم بعد از پخت بافت کیک لطافت اولیه رو نداره.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی نذری
منبع: (www.onceuponachef.com)
پنکیک (کیک تابهای):
·
پنکیک (Pancake) که نام دیگر آن کیک تابهای است
نوعی کیک تخت و نازک است که با استفاده از خمیر آشپزی، در ماهیتابه به سادگی آماده
میشود. با توجه به اینکه ذائقه و موقعیت جغرافیایی هر فرد متفاوت، بنابراین
پنکیک را میتوان به همراه شکلات، میوه، شیره و حتی گوشت مورد استفاده قرار داد.
·
اگر به دنبال بهانه برای عدم استفاده از پنیکیک
هستید و با خود میگویید که طعم آن شاید دلچسب نباشد، باید بگوییم که سخت در
اشتباه هستید به این دلیل که تنوع بسیار بالای پنکیک سبب شده هر فردی با خوردن آن،
از طرفداران پروپا قرص این کیک خوشمزه و لذیذ شود.
·
از محبوبترین مدلهای پنکیک میتوان به پنکیک
شکلاتی، پنکیک کره، پنکیک موزی، پنکیک آمریکایی و پنکیک بدون شیر اشاره کرد که بسیار
محبوب میباشند.
نکات و موارد کلیدی
که در پخت پنکیک باید بدانیم:
اگر به دنبال صبحانه و میان وعده مقوی و پر
انرژی هستید، از پنکیک (کیک تابهای) غافل نشوید. با ترفندها و نکاتی که در ادامه
ذکر میشود میتوانیم پنکیکهای فوری با طعمی خارق العاده که برای همه ما دلچسب
است را تهیه کرده و از آن لذت ببریم.
1- مواد اولیه مناسب:
از آنجایی ممکن است از جوش شیرین در پخت این کیک
خانگی یعنی پنکیک استفاده کنید، پیشنهاد میشود جوش شیرینی که از زمان تولید آن شش
ماه گذشته است، استفاده نشود. علاوه براین، کیفیت سایر اقلامی که در پخت این کیک
موثر است، نقش بسزایی دارد که از مهمترین آنها میتوان به آرد اشاره کرد.
2- مخلوط کردن:
همانطور که در بخش چیز کیک توضیح داده شد مخلوط
کردن موارد مصرفی، باید به میزان مناسب باشد. اختلاط بیش از حد خمیر پنکیک نیز سبب
میشود که این کیک پس از آماده شدن، حالتی لطیف و سبک داشته باشد و به راحتی خرد
شود. اما شاید با خود بگویید که تا چه میزان باید مخلوط کردن را ادامه دهیم؟ پاسخ
ساده است، زمانی که دیگر اثری از آرد در مخلوط نبود، دیگر نیاز به هم زدن نیست و
کافی میباشد.
3- میزان اقلام مصرفی:
اندازهگیری میزان آرد، جوش شیرین، شیر و حتی نمک در کیفیت پنکیک نقش قابل توجهی را ایفا میکند که باید در میزان این اقلام توجه لازم و کافی شود.
در این مقاله با مهمترین نکاتی که زمان پخت پنکیک نیاز است بدانیم، اشاره شد. شما در زمان پخت این شیرینیهای خانگی خوشمزه با چه مشکلاتی روبه رو شدهاید؟ چگونه این موارد را رفع کردهاید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Comments
Post a Comment