طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 نفر
قورمه سبزی یکی از خورش های اصیل ایرانی ست. بسیار لذیذ و خوشمزه و کمتر کسی دیده شده به ایران سفر کند و از این نوع خورش استفاده نکرده باشد.
قورمه سبزی خورش بسیار لذیذ و در عین حال سخت و راز جا
افتادن آن از منظر آشپزهای بسیار مهم و با ارزش است. این خورش قلق های خاص خودش را
دارد و برای طبخ آن دقت و بکار بردن یکسری نکات بسیار ضروری ست.
برای پخت این نوع خورش توجه شما را به مطالب جلب می کنیم.
مواد لازم جهت خورش قورمه سبزی برای 100 نفر
- گوش گوسفندی تازه: 10 کیلو
- لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی: 4 کیلو
- پیاز سفید: 10 کیلو
- لیمو عمانی با کیفیت: 1 کیلو
- سبزی قورمه: 15 کیلو
- کرفس: سه شاخه ( در صورت دلخواه)
- زردچوبه: 5 قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: دو مثقال
- نمک: به اندازه لازم: فلفل قرمز: به اندازه لازم
- برنج: 20 کیلو
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
- ابتدا لوبیاها را پاک کنید و از شب قبل داخل آب بخیسانید. در این مدت چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. برای اینکه از سیاه شدن خورش جلوگیری شود می توانید ده دقیقه داخل آب بجوشانید و آب آن را تعویضتا نیمه قابلمه آب بریزید کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو خانگی
- پیاز را نگینی کنید و داخل روغن بریزید و زمانی که پیاز کمی سبک شد گوشت را از قبل خورد کنید و به قطعات کوچک درآورید و بشویید و بعد از اینکه آب آن رفت آن را داخل پیاز و روغن بریزید و خوب تفت دهید. درز این حین رنگ گوشت عوض خواهد شد.
- پیاز و گوشت را تفت دهید و زمانی که کمی سرخ شدند زردچوبه و فلفل را اضافه کنید . بعد از کمی تفت د ادن لوبیاها را به گوشت اضافه کنید.
- ده دقیقه لوبیا را داخل گوشت هم بزنید تا مواد در هم ادغام شوند. بعد از آن تا نیمه قابلمه آب بریزید تا بجوش آید و در این زمان زیر شعله گاز را کم کنید تا به آرامی گوشت و لوبیا پخته شود.
- سبزی قورمه ( تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج یا برگ چغندر) را پاک کنید و بشویید و بعد از اینکه آب آن گرفته شد با کمک دستگاه سبزی خورد کن آن را خورد و ریز کنید و اگر چنانچه دوست داشتید می توانید برگهای کرفس را جدا کرده و بشویید و با سبزی قورمه مخلوط کرده و همه را با هم خورد کنید. البته ساقه کرفس از برگ آن جدا شده و فقط از برگ استفاده کنید. خوشمزگی خاصی را به قورمه سبزی شما خواهد داد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه برنج دمی و آبکش
- بعد از خورد شدن آن را داخل دیگی بریزید و بعد از اینکه آب انداخت خوب هم بزنید. تا ته نگیرد.
- در این مرحله روغن را اضافه کنید و سبزی ها در آن سرخ کنید البته قابل ذکر است سرخ کردن زیادی سبزی در روغن کیفیت و خاصیت آن را از بین خواهد برد و بهتر است به اندازه سرخ شود تا هنگام پخت بهتر جا بیوفتد.
- بعد از سرخ شدن سبزی ها آن را به گوشت و لوبیا اضافه کنید. و خوب تفت دهید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی خورش جا بیوفتد.
- در مرحله دیگر لیمو عمانی ها را با کمک یک چنگال سوراخ کنید و داخل خورش بیندازید تا همه مواد با هم بپزند. زمان پخت طولانی خورش باعث خوشمزگی آن خواهد شد و زمانی که خورش جا افتاد زعفران را اضافه کنید .
- یکی از نکات مهم این است که هنگام اضافه کردن سبزی به گوشت می توانید کمی شنبلیله خشک و کمی هم نعنای خشک را با گوشت تفت دهید با این کار خورش شما خوش بو تر و خوش طعم تر خواهد شد. البته دقت لازم را داشته باشید تا سبزی خشک در روغن زیادی تفت داده نشود که دچار سوختگی شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو شیرازی
- راز یک قورمه سبزی جا افتاده در ریز کردن سبزی آن است. سبزی را کاملا ساطوری و خرد کنید و خیلی خوب در روغن سرخ شود و در آخر سرخ شدن سبزی آن را به گوشت اضافه کنید.
- البته بهتر است بعد از پیاز داغ و گوشت سبزی قورمه در جا به مواد اضافه شود و همه مواد با هم در یک زمان پخته شوند. در این صورت یک قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه ای خواهید داشت.
- بهتر است در این خورشت فقط یک بار در اول کار آب اضافه کنید و حرارت گاز کم باشد در غیر اینصورت اضافه کردن هر بار آب از کیفیت و خوشمزگی اصل قورمه کاسته خواهد شد و آن خورش خوشمزه را نخواهید داشت.
- بهتر است نمک را در آخر به قورمه سبزی بیفزایید. در لیمو عمانی دقت بیشتری شود و اگر لیمو عمانی ها را از پوست و هسته جدا کنید خورش ترش تر و خوش رنگ تری خواهید داشت.
- با این کار رگه تلخی لیمو عمانی از بین خواهد رفت. برنج را هم آبکش کرده و بعد آن را دم کنید. داخل ظرفهای یک بار مصرف بکشید و خورش را روی آن بریزید و نذری را پخش کنید و اجازه دهید تا همه افراد از خوشمزگی این نوع غذا استفاده کنند و لذت کافی را ببرند.
Comments
Post a Comment