ترفندهای خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو (طرز تهیه و نکات کلیدی)

لوبیا پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. از مهمترین مواد اصلی لوبیا پلو می‌توان به لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده یا خورشتی، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات اشاره کرد. دستور پخت لوبیا پلو در مناطق مختلف کشور، متفاوت است و شاید جالب باشد که بدانیم در بعضی از مناطق کشور این غذای خوشمزه را استانبولی می‌نامند. اما این سوال شاید در ذهن هر کس پیش آید که به دلیل اسم استانبولی، آیا این غذا برای کشور ترکیه‌ می‌باشد؟ پاسخ منفی است. با توجه به اینکه استانبولی یک غذای ترکیه‌ای می‌باشد اما با لوبیا پلو از جنبه مواد اولیه مانند پلو، لوبیا سبز و گوجه، وجه مشترکی دارند بنابراین به همین دلیل است که در برخی مناطق این غذا را استانبولی می‌نامند.
لوبیا پلو

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده طرفداران زیادی دارد اما می‌شود آن را با گوشت خورشتی و حتی گوشت مرغ نیز تهیه کرد. شاید جالب باشد که بدانیم می‌توان لوبیا پلو را بدون گوشت نیز آماده کرد. بنا به نوع ذائقه و طبع خود، می‌توان هر یک از این گزینه‌های پیش رو را انتخاب کرد بنابراین در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه و پخت لوبیا پلو مجلسی و همچنین تمامی نکات و ترفند‌هایی که برای این غذای خوشمزه باید به کار ببریم، پرداخته شود پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا سبز
لوبیا سبز300 گرم
برنج4 پیمانه
گوشت چرخ کرده400 گرم
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
گوجه فرنگی2 عدد
روغن مایعبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک، زرد چوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم

:طرز تهیه لوبیا پلو

  •  در مرحله اول برای تهیه لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه نیاز است در ابتدا پیازها را پوست گرفته و بشوییم، سپس بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی آن‌ها را خُرد می‌کنیم.
  • برای گوجه فرنگی نیز مانند پیاز همین کار را انجام می‌دهیم یعنی آن‌ها شسته و بر روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خُرد می‌کنیم.
  • در ادامه نیز سیر را پوست گرفته و میشوییم و همانند مواردی که در بالا ذکر شد، بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خُرد می‌کنیم.
  •  درون تابه‌ای را که از قبل آماده کرده‌ایم، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار می‌دهیم. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز‌ها را اضافه می‌کنیم و پس از اینکه مقداری تفت داده شدند، در ادامه سیر را هم اضافه می‌کنیم و تفت دادن را تا زمانی ادامه می‌دهیم تا بافت آن‌ها نرم شوند.
  • در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه‌ای که سیر و پیاز داخل آن قرار دارد اضافه می‌کنیم و به خوبی آن‌ها را هم می‌زنیم. تا زمانی این کار را انجام می‌دهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
  • زمانی که آبِ گوشت چرخ کرده و گوجه کاملا تبخیر شد، نوبت اضافه کردن لوبیا سبز می‌باشد. اما پیش از اضافه کردن لوبیا سبز نیاز است که آن‌ها را از قبل شسته و بر روی تخته آشپزخانه به قطعات کوچک و مساوی خُرد کرده باشیم. در ادامه 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مواد، اضافه می‌کنیم و به طور کامل آن‌ها را هم می‌زنیم و صبر می‌کنیم تا مواد به خوبی تفت خورده و همچنین لوبیا سبز نیز مقداری حالت نرم به خود بگیرد. در آخر تابه را از اجاق گاز برداشته و صبر می‌کنیم تا مواد داخل آن خنک شود.

لوبیا پلو خوشمزه

  •  در این مرحله به بخش مهم یعنی درست کردن برنج می‌پردازیم. در ابتدا یک قابلمه مناسبی را که می‌خواهیم لوبیا پلو در آن پخته شود، تهیه می‌کنیم. سپس به داخل قابلمه چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک ریخته و بر روی اجاق گاز قرار می‌دهیم. شعله اجاق گاز را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش آید. بهتر است برای شستن برنج، دو بار این کار انجام شود و باید توجه داشت که هنگام شستن برنج از چنگ زدن آن خودداری کنیم زیرا انجام این کار سبب شکستن دانه‌های برنج می‌شود. پس از شستن برنج، آن را به قابلمه آب جوش اضافه کرده و شعله اجاق گاز را ملایم می‌کنیم و در حدود ده دقیقه صبر می‌کنیم تا برنج، مقداری پخته شود البته این زمان نسبی است و به جنس برنج مورد استفاده بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرد آلو

  • پس از گذشت زمان ذکر شده، وقت تست کردن برنج است. برای این کار چند دانه برنج را بر می‌داریم اگر دانه در اطرافش نرم شده باشد و مغز آن مقداری سفت باشد، وقت آبکشی برنج است. برنج را در یک صافی ریخته و آبکشی می‌کنیم. پس از انجام آبکشی برنج، قابلمه را با آب خالی شسته و مجدد بر روی اجاق گاز قرار می‌دهیم تا آب داخل آن تبخیر شود.

لوبیا پلو خانگی
  •  پس از آنکه داخل قابلمه به طور کامل خشک شد، وارد بخش جذاب پخت، یعنی ته دیگ می‌شویم. کف قابلمه مقداری روغن مایع ریخته و اگر می‌خواهید ته دیگ نان داشته باشید از نان یا در صورت تمایل به ته دیگ سیب زمینی می‌توان از سیب زمینی استفاده کرد. اگر می‌خواهیم ته دیگ سیب زمینی داشته باشیم نیاز است که سیب زمینی‌ها را پوست بگیریم و پس از شستن، آن‌ها را به صورت حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه قرار دهیم.
  •  در این مرحله مقداری از برنج را با کف گیر برداشته و در قابلمه می‌ریزیم، سپس مقداری از مواد لوبیا را بر روی برنج ریخته و مجدد بر روی آن برنج می‌ریزیم و دوباره مواد لوبیا را بر روی برنج پخش می‌کنیم. این کار را تا تمام شدن برنج و مواد لوبیا ادامه می‌دهیم اما باید به این نکته دقت کنیم که لایه آخر باید حتما برنج باشد.
  •  برای خوشمزه‌‎تر شدن لوبیا پلو می‌توان از مقداری کره یا روغن کرمانشاهی استفاده کرد که نیاز است آن را بر روی برنج بگذاریم سپس درب قابلمه را گذاشته و به مدت 5 دقیقه شعله گاز را زیاد می‌کنیم تا هم مقداری ته دیگ آماده شود و هم بخار در قابلمه پیچیده شود. پس از انجام موارد ذکر شده حرارت اجاق گاز را کم کرده و صبر می‌کنیم تا لوبیا پلو به آرامی دم بکشد. شاید با خود بگویید که زمان دم کشیدن لوبیا پلو خانگی و خوشمزه چه میزان است؟ مدت زمانی که برای پختن لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه در حرارت متوسط لازم است، حدود 45 دقیقه می‌باشد.
  • بله پس از سپری شدن زمان حدودی 45 دقیقه لوبیا پلو ما آماده است که می‌توان آن را در یک دیس یا بشقاب کشیده و در کنار سالاد شیرازی یا ماست سرو کنیم و از طعم خارق العاده و بی‌نظیر لوبیا پلو مجلسی لذت ببریم.
میزان مواد لازمی که برای تهیه لوبیا پلو خانگی توضیح داده شد، برای 4 نفر مناسب می‌باشد که در صورت افزایش یا کاهش نفرات، باید نسبت مواد اولیه را تغییر داد.

ترفند‌ها و نکات کلیدی در تهیه لوبیا پلو

در این بخش قصد داریم به تمامی ترفند‌ها و فوت و فن‌هایی که با انجام آن می‌توان لوبیا پلو خانگی خوشمزه‌تری داشت، بپردازیم پس از مطالعه این بخش غافل نشوید.

لوبیا پلو

اگر رژیم غذایی گیاه‌خواری و قصد کاهش وزن دارید، خبر خوب این است که می‌توان لوبیا پلو را به صورت گیاهی آماده کرد اما چطور این کار را انجام دهیم؟ لازم است به جای استفاده از گوشت در لوبیا پلو، از سویا یا سیب زمینی نگینی شده استفاده کرد.
 اگر با حبوبات میانه خوبی دارید، از استفاده لوبیا چشم بلبلی در این غذای خوشمزه غافل نشوید و از طعم خارق العاده لوبیا پلو چشم بلبلی لذت ببرید.
 اگر به دنبال ادویه لوبیا پلو هستید، دارچین را فراموش نکنید. برای خوشمزه تر شدن لوبیا پلو می توان در انتهای آماده شدن لوبیا پلو، مقداری دارچین به آن اضافه کرد
.

  •  در دستور پخت لوبیا پلو که در بالا توضیح داده شد از گوشت چرخ کرده استفاده شده بود اما همان‌طور که توضیح داده شد می‌توان از گوشت گوسفند تکه‌ای یا خورشتی و همچنین گوشت مرغ تکه‌ای نیز استفاده کرد.
  •  همان‌طور که می‌دانیم، هویج از خاصیت بسیار بالایی برخوردار است. بله درست حدس زدید! لوبیا پلو با هویج که فوق العاده خوشمزه است را نباید از دست داد. برای اضافه کردن هویج به لوبیا پلو نیاز است مقداری هویج را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه مواد لوبیا پلو مقداری تفت دهیم. بله به همین سادگی می‌توان طعم بی‌نظیر و خارق العاده‌ای را خلق کرد.
  •  برای داشتن طعم و عطر بهتر در لوبیا پلو می‌توان مقدار کمی زعفران دم کرده را به پلو اضافه کرد. باید توجه شود که از مقدار زیاد زعفران استفاده نکنیم به این دلیل که رنگ لوبیا پلو خانگی را کاملا زرد می‌کند بنابراین در میزان اضافه کردن زعفران باید دقت شود.
  •  در طرز تهیه لوبیا پلو که در بالا توضیح داده شد، برنج به صورت آبکش شده بود اما باید بگوییم که می‌توانید از حالت برنج کته نیز استفاده کرد که علاوه بر حفظ خاصیت برنج، می‌توان طعم بی‌نظیر لوبیا پلو کته را لمس کرد.
در این مقاله با نکات و ترفندهای خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو به همراه دستور پخت آشنا شدیم. نظر شما راجع به سایر نکات کلیدی که در بهتر شدن طعم لوبیا پلو خانگی می‌تواند نقش داشته باشد چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.



Comments

Popular posts from this blog

طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و خوشمزه با دو روش مختلف

طرز تهیه انواع ژله خانگی محبوب و پرطرفدار

طرز تهیه سالاد نخود با سس مخصوص