طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی مجلسی
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو:
- لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
- شوید تازه: 250 گرم
- برنج: 5 پیمانه
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
- گوشت ریز شده: 500 گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
- روغن: به اندازه لازم
- ساقه سیر تازه یا حبه سیر: چند عدد
- ادویه معطر: 1 قاشق غذاخوری
طرز درست کردن لوبیا پلو:
- لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و طی چندین مرحله آب آن را تعویض کنید. بعد از خیس خوردن آن را درون ظرفی قرار دهید و ظرف را روی شعله گاز قرار دهید.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی
- برنج را پاک کنید و حدود دو ساعت با سنگ نمک خیس کنید. البته در صورتی که برنج تازه باشد آن را خیس نکنید چون باعث وا رفتگی برنج در هنگام پخت خواهد شد.
- شوید تازه را پاک کنید و بشویید و بعد از اینکه داخل آبکش قرار دادید و آب آن کشیده شد شوید را خورد کنید. سپس گوشت
- گوساله بدون چربی را به اندازه گوشت قیمه ای ریز کنید و بشویید. پیاز را پوست کنده و خورد کنید و داخل قابلمه بریزید و در روغن تفت دهید. بعد از اینکه کمی سبک شد گوشت ریز شده را اضافه کنید و خوب داخل پیاز و روغن تفت دهید.
- زمانیکه رنگ گوشت عوض شد کمی ادویه و زعفران و رب گوجه فرنگی را بیفزایید و خوب تفت دهید. بعد از آن مقداری آب اضافه کنید تا گوشت به آرامی پخته شود.
- بعد از اینکه گوشت پخته شد لوبیا چشم بلبلی یا نخود فرنگی را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل با کمی آبلیمو جهت چاشنی به آن اضافه کنید.
- زمانی که آب گوشت کم شد می توانید قابلمه را از روی گاز بردارید. غذا را مزه کنید و هر آنچه کم و کسر هست می توانید اضافه کنید. زعفران و رب و شوید باعث خوشرنگی آن خواهد شد.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرد آلو خانگی و خوشمزه
- بعد آماده شدن خورش آن را کنار بگذارید. داخل قابلمه ای جدا مقداری آب بجوشانید و برنج را بریزید و هنگامی که برنج قد کشید و پخته شد آن را آبکش کنید. شوید و سیر را می توانید در زمان آخر که برنج را می خواهید آبکش کنید بریزید و سریع با برنجمخلوط و آبکش کنید. می توانید جور دیگری انجام دهید. زمانی که برنج را آبکش کردید شوید تازه ( خشک) را باسیر و مواد گوشتی لابلای برنج قرار دهید.
- در آخر زعفران و روغنی را که از قبل داغ کرده اید همراه با کره یا روغن حیوانی روی برنج بریزید. این غذا را در کنار چاشنی ها و ترشی ها و آب نارنج تازه یا انواع سالادها بسیار لذیذ خواهد شد. بهتر است در صورت در دسترس نبودن شوید تازه از شوید خشک استفاد کنید.
- میتوانید بجای آبکش کردن برنجتان را بصورت کته درآورید. زمانی که لوبیا چشم بلبلی پخته شد آب آن را جدا کنید و داخل برنج با شوید بپزید. در صورتیکه آب لوبیا را به برنج بیفزایید باعث سیاه شدن و ترگی برنج خواهد شد.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی خانگی
- گاهی می توانید بجای گوشت در این نوع پلو بعد از پخت برنج ماهی را جداگانه سرخ کنید و با برنجتان سرو کنید.
- حتی می توانید بجای گوشت و ماهی از مرغ پخته شده یا سرخ شده در کنار برنج استفاده کنید.
Comments
Post a Comment